SENF

Stichting Energieneutraal Noordelijk Flevoland, afgekort SENF, gaat voor een energie neutrale gemeente Noordoostpolder en Urk door middel van lokale duurzame energieproductie. Voor, door én met bewoners en bedrijven! De stichting is 24 april 2017 opgericht.

Inwoners en bedrijven van de gemeente Urk en Noordoostpolder profiteren volop mee van dit initiatief. Zij maken deel uit van de lokale duurzame energieproductie en participeren mee. SENF organiseert een sociale realisatie , waarbij de opbrengsten van de duurzame energieprojecten in de dorpen blijft; praktisch, en local-for-local. De stichting heeft geen winstoogmerk en heeft een nauwe relatie met alle stakeholders.

Samenwerking met HVC

De ambities zijn groot, daar hoort een betrouwbare partner bij. In het voorjaar 2018 is gekozen voor HVC. Een bekend gezicht in de gemeenten. HVC is een publiek nutsbedrijfvan en voor gemeenten en waterschappen waarbij onder meer de productie en levering van duurzame energie hoog in het vaandel staat.

Onderdeel werkgroep grootschalige opwek en opslag

De SENF is onderdeel van de werkgroep binnen het netwerk Energie Neutraal. Hiermee dragen we bij én zijn we nauw betrokken bij de ambitie van gemeente Noordoostpolder om in 2030 een energie neutrale gemeente te realiseren.

Zo ziet de samenwerking eruit: